Läger

Lägerfakta

 

Höstläger 2022

Datumm mm kommer så småningom, men prel 8-9 oktober.Vår- Sommar & Höstläger!


Karate är extra roligt på läger!


Våra läger är gemensamma inom Students of Goju Ryu, dvs vi i Lund med karateklubbarna i Mariefred och Trosa. Läger förekommer regelbundet, dvs höst, vår och sommar. Att delta i läger är förstås helt frivilligt, men rekommenderas varmt. Lägren ger längre sammanhängande träningstid och bjuder ofta på nya spännande och roliga inslag i träningen. Och det är en perfekt en chans att träffa andra karatekompisar från Students of Goju Ryu. Uppslutningen är alltid mycket hög, och ibland bjuds spännande gästtränare in.


Vår och höstläger är oftast i  Mariefredsskolans stora idrottshall (Slottsträdgårdsgatan 2, Mariefred). Dessutom med tillgång till den ordinarie träningslokalen intill så att vi kan lättare kan dela upp träningen i olika grupper utan att störa varandra. Vi är oftast ca 80 - 100 personer på dessa läger!

Tider: Typiskt lördag 10.00 - 16.00 (17:00 för brunbälten) samt söndag 09.00 - 16.00

Pris: Typiskt  600 kr för klubbmedlemmar, 700 kr för icke medlemmar

Ingår: Träning, frukt och fika, lunch lördag samt frukost och lunch på söndag

Vi från Lunds Goju Ryu har extra bra möjligheter till gratis övernattning på vår-höstläger, fråga Tom Manelius så berättar han mer


Lägerkalender 2023

Vårlägret 2022 är genomfördes 11-12 mars i Mariefred

Sommarlägret utspelade sig i år igen på fina Visingsö 8/7 - 12/7 2023, med kobudo (vapenträning) som tema! Och en liten show av dojon i Mariefred om karaten då Gustav Vasa valdes till kung för 500 år sedan!

Höstlägret 2023 kommer vara den 7 - 8 oktober. Platsen som vanligt Mariefred! Även utomstånde välkomna.


Lägerkalender 2022

Vårlägret 2022 är genomfördes 12-13 mars i Mariefred

Sommarlägret utspelade sig i år igen på fina Visingsö 9/7 - 13/7 2022, med själförsvarstekniker i extra fokus! Och en liten show av dojon i Lund om karate i Lund för systerklubbarna!

Höstlägret 2022 kommer låg i början av oktober som vanligt, i Mariefred!


Lägerkalender 2021

Höstlägret 2021 går av stapeln den 9-10 oktober. Platsen är som vanligt Mariefred!

Sommarlägret kunde hållas på Visngsö 10/7 - 14/7 2021 som planerat. 

Vårlägret 2021, som vanligen hålls i mitten av mars, fick ställas in pga smittoläget i landet och restriktioner.


Lägerkalender 2020

Mikroläger i Lund 21/11 2020 inställt pga smittsoläget i landet.

Höstläger var 10-11 oktober i Mariefred, med massor av träning och bla ett teoripass om skador och idrottsmedicin av Michael Petterson, Ordförande i Medicinska Kommitten Sv. Karateförbundet.

Vårläger hade vi i 14-15 mars 2020 (Mariefred)

Sommarläger 2020 gick av stapeln i början av Juli (4-8/7), på Visingsö, Coronanpassat med tak vid 50 personer

Upptakts"läger" skedde 29 augusti då vi var inbjudna till HöganäsSommarläger 2020

2020 års sommarläger var som mycket annat år 2020 påverkat av COVID19. Vi begränsade antalet till 50 personer, tränade med lite mer avstånd än vanligt och var noggrannare med symptom/hygirn. Temat skulle ha varit självförsvar, men alla aspekter på det kunde inte tränas fullt ut, så det kommer nog igen med ännu mer nästa sommar. Som alltid tränade vi i en skön mix av barn, ungdomar och vuxna, tjejer och killar av alla åldrar & bältessgrader. Lägret gick av stapeln 4 - 8 Juli på det vanligtvis solsäkra Visingsö, men i år blev det lite fler inomhuspass. Lite av det fina vädret syns i vår film från 2020 släppt i Augusti. 


Sommarläger 2019

2019 års sommarläger var ett 10-års jubileumsläger för 10 år på Visingsö. Träningspassen innehöll klassiska inslag av kata, kihon och kumite, men även futari geiko övningar och det sååå uppskattade passet i sandgropen. Teorin handlad eom japanska ord på tekniker mm, med historia, beydlese och användning. Kumitepasset var hela den långa nunchaku-goshin-katan, med applikationer på teknikerna dagen efter. Vi var drygt 60 personer på lägret i en skön mix av barn, ungdomar och vuxna, tjejer och killar av alla åldrar & bältessgrader. Lägret gick av stapeln 6-10 Juli på solsäkra och charmiga Visingsö, som jubileumsåret till ära bjöd på lite regn första dagen.


Sommarläger 2018

2018 års sommarläger hade temat Mental Träning. Långt innan det moderna begreppet Mental Träning föddes, användes metoder att med hjälp av vår tankeförmåga ta kontroll över våra sinnen och vår kropp med syftet att öka inlärningsförmågan samt för att kunna ta fram kunskapen när den som bäst behövdes. Idag är detta mer aktuellt än någonsin, och lägret gav insikt, principer och verktyg. Lägret blev återigen fulltecknat med ca 80 personer på lägret i en skön mix av barn, ungdomar och vuxna, tjejer och killar av alla åldrar & bältessgrader. Lägret gick av stapeln 7-11 Juli på solsäkra och charmiga Visingsö.


Sommarläger 2017

2017 års sommarläger hade Temat Bubishi, dvs en del träningar och teoripass knöt an till den riktiga urhistorien till karate. (Skaffa gärna och läs boken, spännande läsning). Vi var som vanligt ca 80 personer på lägret i en skön mix av barn, ungdomar och vuxna, tjejer och killar av alla åldrar & bältessgrader. Lägret gick av stapeln 8-12 Juli på solsäkra och charmiga Visingsö. Hämta hem lägerbeskrivnings PDF här!


Sommarläger 2016

Årets sommarläger hade tema Kobudo, klassiska vapen. Ett nytt vapen tränades något pass varje dag, och utöver en massa skön och mer djupgående karateträning på gräs och i sand. Vi var nästan 90 deltagare i sommar, i en skön mix av barn, ungdomar och vuxna, tjejer och killar. Lägret vänder sig alltid till alla oavsett ålder & bältessgrad.

Det gick av stapeln mellan 9-13 Juli, 2016, från kl 12 på lördagen till ca 15 på onsdagen, som vanligt  på Visingsö, med boende i stugor i Kumlaby mitt på Visingsö i direkt anslutning till träningsområdet som är fina gräsplaner och en sandgrop utomhus. All mat i en bra helpension på en kursgård/restaurang alldeles intill. En stor bra idrottshall används vid regn, men den behövde vi inte använda även om det i år kom nån kort skur trots att det nästan aldrig regnar på Visingsö, ett av Sveriges solsäkraste platser..

 Läs mer i den detaljerade lägerbeskrivningen (PDF)


Vårlägret 2016

Årets vårläger 12-13 mars innehöll djupdykningar i kator och bunkai, en hel del parövningar och lite mer fokus på andning än vanligt, bla med ett teoripass om andning och Sanchin katan. Med > 100 deltagare var det full fart i Marifred!


Höstlägret 2015

Årets höstläger bjöd bland annat på lite mer detaljer i slagteknik, tex några hemligheter bakom våra raka slag, och krokar vanligare i boxning, samt en glimt till av vitsen med tex Nukite (raka fingrar). Det blev några rejäla drillar där det vävdes samman + Goshin Jutsu grepp som togs till steget vidare för några klassiska nedtagningar. Det hanns med mycket mer på dessa två dagar, bla kata Kobudo (bo-stav + arnis) och  bla en djupdykning för brunbälten i Tensho, en kata som må se enkel ut, men som är fylld med olika svårigheter och tex andningskontroll i mage och övre bröst/sida. Hardy förklarade även det troliga ursprunget och historien bakom de svepande handrörelserna Teisho och Kakuto uke.En glimt från tidigare  läger

Rasmus  i kamae med bo-stav efter ett rejält pass med försvar mot fyra anfallare